Communicatie
Op onze website is het actuele nieuws en algemene informatie over onze school te vinden. Overige online communicatiemiddelen zijn e-mail, WisCollect, Magister, Facebook, Instagram en Teams.
Online communicatie met ouders
Het belangrijkste communicatiemiddel is de e-mail. Ouders kunnen persoonlijke berichten krijgen, bijvoorbeeld van de mentor, de teamleider of de leerlingenadministratie.
Door middel van mailings houden we ouder(s) en verzorger(s) regelmatig op de hoogte van actuele zaken. Dit gebeurt in de vorm van nieuwsbrieven of brieven gericht aan een klas, een jaarlaag, een team of de gehele school.
Vandaar dat het belangrijk is dat wij van alle ouders een e-mailadres hebben.
Ons leerlingvolgsysteem is Magister. Via hun persoonlijke inlogcode en e-mailadres kunnen ouder(s)/verzorger(s) de absenties en vorderingen van hun eigen zoon/dochter volgen. Als van beide ouders het e-mailadres op school bekend is, krijgen zij beiden alle mails en beschikken zij over een eigen inlogcode.
Online communicatie met leerlingen
Leerlingen vinden hun rooster en hun huiswerk in Magister en zij krijgen ook regelmatig berichten via hun Magistermail.
Overige online informatie voor de leerlingen wordt verspreid via de digitale leeromgeving van Office 365.
Ouderavonden
Bij de start van het schooljaar informeren we de ouder(s)/verzorger(s) over belangrijke zaken tijdens een mentor-ouderavond. Door het jaar heen vinden diverse ouder- en thema-avonden plaats, onder andere over de internationale uitwisselingen, profielkeuze en studiekeuze.
Driehoeksgesprekken en 10-minutenavond
Na de uitreiking van het tweede rapport in de bovenbouw havo/vwo worden de 10-minutengesprekken georganiseerd. Ouders kunnen zich via Magister aanmelden voor een gesprek met een of meer vakdocenten.
In de onderbouw en in klas 3+4 mavo zijn deze gesprekken vervangen door driehoeksgesprekken met leerling, ouder(s) en mentor. Deze gesprekken worden georganiseerd en voorbereid door de leerling zelf. De bedoeling is om het eigenaarschap voor het onderwijs meer bij de leerlingen zelf neer te leggen.
De data voor alle deze gesprekken zijn te vinden in het jaarrooster op de website. Uitnodigingen worden uitsluitend via de mail verstuurd.
Online communicatie met gescheiden ouders
Een school is verplicht om informatie te verstrekken aan de ouder die belast is met het ouderlijk gezag. Als twee ouders met het ouderlijk gezag zijn belast maar niet op hetzelfde adres wonen, verstrekt de school waar mogelijk de informatie aan beide ouders. Hiervoor is het van belang dat de ouders er zelf voor zorgen dat beide mailadressen op school bekend zijn.
Voor belangrijke zaken als facturen en rapporten geldt dat deze slechts naar één ouder worden verstuurd. De ouders kunnen zelf aangeven naar welke ouder.
De informatieverstrekking gebeurt verder volgens een vastgesteld protocol.
Leerlingen en inspraak
In de Leerlingenraad kunnen leerlingen meepraten over allerlei zaken die de school betreffen. Zij hebben onder andere inspraak in het leerlingenreglement en de organisatie van schoolfeesten. Afgevaardigden uit de leerlingenraad hebben zitting in de Medezeggenschapsraad van de school. Ook worden leerlingen betrokken bij allerlei commissies en werkgroepen in de school en worden met enige regelmaat enquêtes georganiseerd over zaken die de school betreffen.
Medezeggenschap
De Medezeggenschapsraad (MR) is een wettelijk ingesteld orgaan, dat over allerlei zaken de school aangaande geraadpleegd dient te worden. De MR volgt kritisch het beleid, gevoerd door directie en bestuur. De MR heeft op een aantal beleidsgebieden instemmings- en adviesrecht en kan hierdoor mede invloed uitoefenen op het schoolbeleid.
De MR bestaat uit zes vertegenwoordigers van het personeel, drie ouders en drie leerlingen. Belangstellenden kunnen zich, onafhankelijk van het feit of er verkiezingen zijn, altijd aanmelden bij het directiesecretariaat.