Bèta masters

Wetenschappelijke masterclasses zijn extra lessen die buiten de reguliere lessen om maar wel binnen schooltijd en door eigen docenten gegeven worden. Leerlingen die een bijzondere belangstelling hebben voor een van deze vakken kunnen zich aanmelden voor de betreffende masterclass. Selectie vindt plaats op basis van een toelatingsgesprek of auditie. Het kan ook zijn dat één van je vakdocenten je geschikt vindt voor de master. Deelname aan de masterclasses is vrijwillig maar niet vrijblijvend; van de deelnemers wordt een blijvende inzet verwacht.

Het doel van de masters is tweeledig; enerzijds verbreding, anderzijds verdieping.

Voor elke discipline zijn er drie lesuren per week ingeroosterd. Als onderdeel van de masters zullen er zo nu en dan ook gastdocenten worden uitgenodigd, workshops worden georganiseerd, we doen mee aan wedstrijden en gaan op bezoek bij organisaties of bedrijven.

ICT & robotica

Heb je altijd al je eigen robot willen bouwen? Zoek niet verder! Tijdens de master robotica leer je stapsgewijs te programmeren en elektronische circuits te bouwen. Met behulp van het verschillende computerprogramma’s leer je programmeren door je eigen game te maken. Dit kun je zo complex maken als je zelf wilt. Later leer je je eigen robot te bouwen. Geen project is te gek en (bijna) niets is onmogelijk!

Bouw je eigen gamecontroller, telefoonbestuurbare auto, volautomatische plantenkas, een zelfrijdende robot of kom met je eigen te gekke idee! Een onderdeel van de master robotica is deelname aan de FirstLego League. Je bouwt met een team je eigen LEGO robot en doetmee aan de regiofinale. Voltooi in 2,5 minuut zoveel mogelijk missiesmet jouw zelfgemaakte robot en win! Wie weet mag je doornaar de Benelux-finale, Europese finale of zelfs de wereldfinale in Houston of Detroit!

Wiskunde

Kun jij niet genoeg krijgen van bètavakken… en met name wiskunde? Ligt soms het tempo in de klas te laag en zou je er meer uit willen halen dan je nu doet? Kies dan de master wiskunde.

Leer hoe je wiskunde gebruiken om te winnen bij spelletjes en sport; hoe je codes kan kraken en je eigen codes kan maken; hoe je op wetenschappelijke wijze stellingen kan bewijzen in de wiskunde. We gaan onderzoeken waar je wiskunde tegenkomt in het dagelijks leven. En nog veel meer!